• Scholier.jpg

Twijfel je over welke studie je zult kiezen? Je bent niet de enige, het is ook hartstikke lastig.

Wist je bijvoorbeeld dat:


De helft van de Hbo-ers de eindstreep niet haalt?

22% van de mbo-ers die naar Hbo gaan, in het eerste jaar uitvalt?

De instroom op het Hbo dit studiejaar afnam met 8,6 procent door o.a. de invoering van het leenstelsel?

1 op de 3  in het eerste jaar van de Hbo hopt en 12,5 % binnen Mbo? Daarvan zegt 50%van de studenten dat ze  een verkeerde keuze maakten doordat de opleiding niet aansloot bij het beeld wat ze hadden.

Lagere diploma cijfers op het voortgezet onderwijs  meer switchgedrag voorspelt?


Een belangrijke reden van schooluitval of switchen is een verkeerde studiekeuze.

Goede oriëntatie vooraf is dus belangrijk.  Op dit moment bezoekt slechts 49% van  jongeren een open dag. En tijdens open dagen of op beurzen blijkt uit onderzoek dat voorlichting te rooskleurig wordt gegeven.


Zonde! Het kost tijd en geld en het is niet goed voor je zelfvertrouwen. Ook je ouders en de school hebben hier geen baat bij.


Ik help je heel graag bij je studiekeuze. Iedere keer als ik achteraf hoor dat het goed gaat en de keuze juist is geweest, ben ik super blij.  Daar doe ik het voor!


Het is net als een steen die je in het water gooit en kringen in het water veroorzaakt. Als het met jou (als steentje) goed gaat, beïnvloed je op een positieve manier ook je hele omgeving, je ouders, vrienden en uiteindelijk de hele maatschappij

Hulp bij studiekeuze, hoe werkt het?

Stap 1. 

Bel me eerst even op of stuur een app, dan bel ik je terug. Dat mag ook in de avond. En dit aanbod geldt ook voor je ouders. Zij zijn ook meer dan welkom om contact op te nemen. Je hebt hun steun  hierin nodig.


Stap 2.            

We bespreken telefonisch je vragen en twijfels, zodat ik een eerste indruk kan krijgen of ik je kan helpen en jij of je een klik voelt met mij als jouw coach. Ik geef telefonisch de mogelijkheden en tarieven ​​​​​​​door die ik kan bieden op basis van mijn inschatting van wat je nodig hebt. De telefonische intake is vrijblijvend en kosteloos.


Stap 3.            

We spreken af bij mij op kantoor of bij jou thuis, afhankelijk wat voor jou en je

ouders gemakkelijk is. Het kan zijn dat ik je aanraad om voor het eerste gesprek een talentenassessment en een beroepskeuzetest te maken.

                         Reacties van klanten

Vader Joost: ‘We hadden veel eerder naar Esther moet gaan’. 


Elvira: ‘Ik dacht dat ik alles al had onderzocht, maar Esther kwam met nieuwe ideeën, 

waardoor het voor mij ineens makkelijker werd om te kiezen.

Ik heb er enorme zin in, bedankt!


Moeder Floris: ‘Erg fijn dat Esther ‘all the way’ blijft meedenken. Je kunt altijd tussendoor even appen of bellen’.